Subsidieregeling elektrische personenauto’s aangepast

Gepubliceerd op: 16 oktober 2020

In ons artikel Vanaf 1 juli elektrische auto aanschaffen met subsidie beschrijven we de nieuwe subsidieregeling voor de aanschaf door particulieren van elektrisch aangedreven auto’s. Deze regeling is zo populair dat het budget voor 2020 voor nieuwe auto’s in no time was uitgeput (er is nog wel budget voor de aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto).

Doorschuiven

Geen probleem, zal je zeggen. De aanvragen die worden gedaan nadat het budget is uitgeput, worden doorgeschoven naar het nieuwe jaar. Om te voorkomen dat daardoor het budget van het nieuwe jaar direct uitgeput raakt, wordt deze regeling aangepast.

Aanvragen die worden gedaan nadat het budget is uitgeput, worden niet meer doorgeschoven. Deze aanvragen worden afgewezen. Je vind deze aanpassing in de Staatscourant. De aanpassing gaat in op 30 oktober 2020.

Daarnaast wordt geregeld dat het budget van een jaar alleen kan worden gebruikt voor koop- of lease-overeenkomsten die in dat jaar zijn getekend. Een aankoop bijvoorbeeld in november van een jaar, komt niet in aanmerking voor subsidie in het volgende jaar.

Vanaf de eerste werkdag

Het ligt voor de hand dat nu veel aanvragen worden gedaan aan het begin van het nieuwe jaar. Je hoeft daar echter je nieuwjaarsdag niet aan op te offeren. De aanvraag van de subsidie kan niet langer vanaf 1 januari, maar pas vanaf de eerste werkdag van het jaar worden gedaan (voor 2021 derhalve voor het eerst op 4 januari). De reden voor deze wijziging is er in gelegen dat op nieuwjaarsdag en in het weekeinde de helpdesk van RVO niet beschikbaar is.

 

Andere artikelen

Wat is woon-werkverkeer?

Hof Den Haag heeft zich uitgelaten over de vraag wat in het kader van de loonbelasting moet worden verstaan onder woon-werkverkeer.