Familie advies & Estate planning

Familie advies & Estate planning

Wellicht niet het leukste om over na te denken, maar daarom niet minder belangrijk: wat als ik er niet meer ben? Wat gebeurt er met mijn vermogen? Is er genoeg om de erfbelasting van te betalen? Kan er erfbelasting worden bespaard? Laat ik mijn geliefden goed achter? Wat gebeurt er met mijn onderneming? Is het verstandig nu al vermogen aan mijn kinderen te schenken? Al deze vragen komen samen bij estate planning.

Estate planning is gericht op het overdragen van vermogen van de ene generatie naar de andere generatie(s) rondom het overlijden van een persoon. Estate planning kan zorgen voor een besparing van bijvoorbeeld erfbelasting, maar ook dat uw onderneming na uw overlijden blijft voortbestaan.

Estate planning is interessant voor iedereen met vermogen die dat aan iemand na zou willen laten. Het maakt niet uit hoe groot dit vermogen is of waar het uit bestaat. Hoe groter het vermogen, hoe groter uiteraard de mogelijke belastingbesparing.

De zaken rondom uw overlijden goed regelen is prettig voor uw gemoedsrust en voor uw nabestaanden. Ons advies is dan ook dat u niet vroeg genoeg over estate planning na kunt denken. Iedere situatie is uniek. VWG heeft de kennis en ervaring in huis om uw huidige situatie in beeld te brengen, de eventuele knelpunten bloot te leggen en hiervoor een passende oplossing te vinden.

Een kop koffie komen drinken?

Indien u meer wilt weten over onze diverse administratieve diensten, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.