Vraag uiterlijk 29 januari 2021 TVL aan

Gepubliceerd op: 19 januari 2021

Met de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) worden door de coronacrisis getroffen ondernemers ondersteund bij het betalen van hun vaste lasten. De deadline voor de aanvraag van de tweede tranche van de TVL ligt op 29 januari 2021 (17:00 uur).

Ook geen opslagen

Het niet (op tijd) doen van de aanvraag betekent niet alleen dat je de TVL misloopt. Je hebt dan ook geen recht op de de opslagen:

  • in de horeca voor de voorraad- en aanpassingskosten;
  • in de detailhandel voor de voorraadkosten.

Deze opslagen kun je niet apart aanvragen. Ze worden automatisch toegepast wanneer je behoort tot de aangewezen branches, je een aanvraag TVL hebt gedaan en voldoet aan alle voorwaarden om een bijdrage uit de TVL te ontvangen.

Twijfel?

Twijfel je of je voldoet aan de voorwaarden om TVL te ontvangen (bijvoorbeeld of je omzetverlies wel minstens 30% heeft bedragen)? Vraag dan de subsidie aan. Als achteraf blijkt dat je wel aan de voorwaarden voldeed, kun je de subsidie immers niet alsnog aanvragen.

Blijkt achteraf dat je toch geen recht hebt op TVL, dan doe je simpelweg een verzoek om de subsidie op nihil vast te stellen. Je hoeft dan geen verdere onderbouwing aan te reiken. Uiteraard moet je wel het ontvangen voorschot terugbetalen.

Subsidieperiode

De subsidieperiode voor de tweede tranche van de TVL is al voorbij. Die betreft immers de maanden oktober, november en december 2020.

Inmiddels loopt al de subsidieperiode voor de derde tranche van de TVL. Die betreft de maanden januari, februari en maart 2021. De aanvraag voor deze subsidieperiode kun je echter, naar verwachting, pas vanaf begin februari 2021 indienen.

Andere artikelen

FASTER

Met ingang van 2030 kunnen beleggers in de EU de teveel ingehouden bronbelasting eenvoudiger terugvragen.