VWG Corporate Finance zet expertise in Q2 vooral in op het gebied van financieel-economisch advies

Gepubliceerd op: 16 april 2020

In het eerste kwartaal hebben wij kunnen profiteren van het gunstige overnameklimaat en hebben wij diverse cliënten kunnen begeleiden bij een koop-, verkoop- of financieringstraject. Als gevolg van de coronaproblematiek wordt de overnamemarkt getemperd. Echter ook in het tweede kwartaal verwachten wij enkele transacties te kunnen effecturen. De focus van een groot aantal ondernemers ligt momenteel ook op het draaiende houden van de onderneming en het managen van de liquiditeitspositie.

Liquiditeitsbegroting
VWG Corporate Finance kan u ondersteunen in deze turbulente tijden. Voor een aantal klanten zijn wij al bezig met het opstellen van een liquiditeitsbegroting. Hierbij kunnen wij aan de hand van drie scenario’s voor u inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn van een omzetdaling op uw liquiditeitspositie. Ook kunnen wij inzoomen op uw kostenstructuur, debiteuren- en crediteurenbeleid en voorraadbeheer om hier waar nodig te optimaliseren. Zie hiervoor ook ons artikel Cash is King.

Deals eerste kwartaal 2020
Begin dit jaar sloten medisch adviescentrum Ergatis B.V. en psychisch adviescentrum Sitagre B.V. zich aan bij Zorg van de Zaak Netwerk B.V. Daarnaast was VWG Corporate Finance Holland Drilling Beheer B.V. van dienst bij het verkrijgen van bancaire financiering ten behoeve van het uitkopen van een van de aandeelhouders en het faciliteren van verdere groei. Verder werd met onze ondersteuning 100% van de aandelen in De Tweeling Kinderopvang B.V. verkocht aan Stichting SOOS. Ook ondersteunden wij bij de verkoop van een minderheidsbelang in zowel Elektrotechnisch Bedrijf Ventimon B.V. als Loodgietersbedrijf Ventimon B.V. aan de bedrijfsleider.

Andere artikelen

Wat is woon-werkverkeer?

Hof Den Haag heeft zich uitgelaten over de vraag wat in het kader van de loonbelasting moet worden verstaan onder woon-werkverkeer.