Stuur ons het formulier Registratie doorlopende machtiging

Gepubliceerd op: 5 oktober 2021

De Belastingdienst stuurt binnenkort het formulier voor de registratie van de doorlopende machtiging(en). Stuur dit formulier direct aan ons door, zodat wij de machtiging op tijd (voor 1 december 2021) kunnen activeren.

Gegevens

De machtiging betreft de volgende gegevens:

  • serviceberichten aanslag (SBA);
  • vooraf ingevulde aangifte (VIA).

De SBA bevat alle gegevens van opgelegde (voorlopige) aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet. Doordat wij deze gegevens automatisch elektronisch van de Belastingdienst ontvangen, hoef je ons die aanslagen niet toe te sturen.

De VIA betreft alleen de aangifte inkomstenbelasting. De VIA bevat de gegevens voor deze aangifte, voor zover die al bekend zijn bij de Belastingdienst.

Doorlopende machtiging

Deze machtigingen moest je ons tot nu toe elk jaar opnieuw verstrekken. Elk jaar opnieuw ontving je van de Belastingdienst een formulier dat je aan ons moest doorsturen.

Doordat de machtiging vanaf nu doorlopend is, ontvang je de komende jaren niet telkens opnieuw een registratieformulier. Dat scheelt jou en ons tijd.

Uiteraard moet je wel actie ondernemen wanneer je de machtiging wilt intrekken. Dat kan door de brief waarmee je het registratieformulier is toegezonden, naar Servicecentrum Logius te sturen. Het is dan ook handig om deze brief te bewaren.

Andere artikelen

FASTER

Met ingang van 2030 kunnen beleggers in de EU de teveel ingehouden bronbelasting eenvoudiger terugvragen.