Openstaande belastingschulden? Tijd voor actie!

Gepubliceerd op: 18 augustus 2020

Heb jij de aflopen tijd je belastingaanslagen, waarvoor de Belastingdienst geen uitstel van betaling heeft verleend, niet betaald? Dan moet je vóór 1 september 2020 actie ondernemen!

Door de uitbraak van het coronavirus was de belastingdienst enige tijd gestopt met het verzenden van aanmaningen en dwangbevelen. De belastingdienst gaat dit weer oppakken.

Wat betekent dit voor jou?

Als jij de afgelopen tijd belastingaanslagen niet (of niet volledig) hebt betaald dan ontvang jij binnenkort een brief van de belastingdienst. In de brief staat welk bedrag nog betaald dient te worden. Er dient uiterlijk 31 augustus betaald te zijn (de Belastingdienst kijkt naar de datum waarop de betaling op haar bankrekening wordt bijgeschreven).

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2020

Voor de achterstallige betaling van de maandbedragen van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2020 ontvang je een aparte brief. De brief heeft betrekking op één termijn. Die termijn dient vóór 1 september 2020 betaald te worden.

Als je meerdere termijnen nog niet betaald hebt, dien je ook deze termijnen vóór 1 september 2020 te betalen. Doe je dit niet dan kunnen er extra kosten met betrekking tot de aanmaning en/of een dwangbevel in rekening gebracht worden.

Ik kan niet betalen

Maar wat nu als je geen geld hebt om de aanslagen te betalen? Als je ondernemer bent en als gevolg van het coronavirus niet op tijd kan betalen, kun je mogelijk uitstel van betaling aanvragen. Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

Als je geen ondernemer bent kun je mogelijk een betalingsregeling afspreken met de belastingdienst. Neem hiervoor telefonisch contact op met de belastingdienst: 0800 – 0543. Houd je burgerservicenummer bij de hand.

LET OP! Als je niet betaalt en geen contact opneemt met de belastingdienst stuurt de belastingdienst een dwangbevel. Aan dit dwangbevel zijn kosten verbonden.

Andere artikelen

FASTER

Met ingang van 2030 kunnen beleggers in de EU de teveel ingehouden bronbelasting eenvoudiger terugvragen.