Noodloket voor de laatste keer uitgebreid

Gepubliceerd op: 16 juni 2020

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken meldt in een Kamerbrief dat het noodloket, waar een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 kan worden opgehaald, opnieuw wordt uitgebreid. Ze meldt wel dat dit de laatste mutatie van de regeling is.

Uitbreiding SBI-codes

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet de aanvrager bij de Kamer van Koophandel zijn geregistreerd met een aangewezen SBI-code. De lijst met aangwezen SBI-codes wordt uitgebreid met onder andere audiciens, warme bakkers, reparateurs van caravans, supermarkten gevestigd op campings, stations, transportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

De lijst met rechtzettingen wordt gepubliceerd op de website van RVO. Daar is ook de volledige lijst met kwalificerende SBI-codes te vinden.

Dorpshuizen en wijkcentra

Ook voor dorpshuizen en wijkcentra wordt, mede naar aanleiding van een motie in de Tweede Kamer, de TOGS open gezet. Deze instellingen kunnen sinds 12 juni 2020 een aanvraag indienen via de website van RVO.

Aanvraag uiterlijk 26 juni

Aanvragen voor een tegemoetkoming uit het noodloket kunnen uiterlijk op 26 juni 2020 worden ingediend.

TOGS wordt TVL

De opvolger van de TOGS is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Zie ons artikel Noodloket TOGS wordt TVL. De exacte invulling van de TVL is helaas nog niet bekend.

 

Andere artikelen