Nieuwe formulieren verklaring betalingsgedrag

De Belastingdienst laat weten dat de aanvraagformulieren voor een verklaring betalingsgedrag zijn aangepast. Vanaf 7 september 2020 kunnen alleen de nieuwe formulieren worden gebruikt.

Verklaring betalingsgedrag

De verklaring betalingsgedrag wordt vooral gebruikt in het kader van de ketenaansprakelijkheid. Opdrachtnemers eisen van opdrachtgevers dat ze regelmatig een van de Belastingdienst afkomstige verklaring overleggen, waar uit blijkt dat ze keurig voldoen aan hun betalingsverplichtingen jegens de fiscus.

Ondernemers kunnen kiezen uit de volgende formulieren (die vanaf 7 september 2020 beschikbaar zijn op de website van de Belastingdienst):

  • verklaring Nakoming fiscale verplichtingen;
  • verklaring Betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid;
  • verklaring Betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid.

Automatisch

Het is mogelijk om de verklaring elke 3 maanden automatisch te ontvangen. Dit kan op de nieuwe aanvraagformulieren worden aangegeven. Ondernemers die de verklaring niet meer automatisch willen ontvangen, kunnen dat doorgeven via de BelastingTelefoon (0800-0543).

 

Andere artikelen

Afbetaling coronaschulden

Met ingang van oktober 2022 moeten ondernemers hun coronaschulden aflossen aan de Belastingdienst. We zetten de regels die daarbij gelden voor je...

Restwaarde leasefiets

De Staatssecretaris van Financiën heeft in een besluit een goedkeuring gegeven voor de bepaling van de restwaarde van een “leasefiets”.

De belastingplannen voor 2023

Welke belangrijke fiscale voorstellen kwamen op Prinsjesdag 2022 uit het koffertje van minister Kaag van Financiën? Wij zetten de tien belangrijkste voor...