Nieuwe brieven MRB vrachtauto’s

De Belastingdienst meldt aan dat houders van vrachtauto’s sinds half juni 2022 inzake de motorrijtuigenbelasting (MRB) brieven ontvangen met een gewijzigde lay out.

Geen spam of fishing

De Belastingdienst doet dit omdat ondernemers uiteraard alert zijn op de nepbrieven waarmee fraudeurs er op uit zijn om argeloze ondernemers geld af te troggelen en daardoor wellicht ten onrechte de verschuldigde MRB niet betalen. Tot eind 2022 verzendt de Belastingdienst zowel brieven uit het nieuwe als uit het oude systeem.

De Belastingdienst geeft aan dat de afzender van de brieven is: Centrale administratieve processen, Afdeling Autoheffingen of Centrale administratieve processen, Cluster Inning. Onder het adres wordt het telefoonnummer van de Belastingdienst vermeld: 0800-0749. En heel belangrijk is dat het rekeningnummer van de Belastingdienst niet is gewijzigd: NL86INGB0002445588.

Acceptgiro

Bij de nieuwe brieven wordt geen acceptgiro gevoegd, maar betaalinformatie. Dat heeft er uiteraard mee te maken dat de acceptgiro per 1 juni 2023 wordt afgeschaft. Informatie over het betalen zonder acceptgiro vind je op de website van de Belastingdienst.

Andere artikelen

De belastingplannen voor 2023

Welke belangrijke fiscale voorstellen kwamen op Prinsjesdag 2022 uit het koffertje van minister Kaag van Financiën? Wij zetten de tien belangrijkste voor...

Hogere winstbelastingen!!

Al snel na het bereiken van het akkoord over de koopkrachtmaatregelen, zijn deze uitgelekt. Wij ontlenen het onderstaande aan de pers.