Je aangifte inkomstenbelasting 2019

De jaaropgaven en jaaroverzichten ploffen inmiddels op je (digitale) deurmat. De Belastingdienst zet het aangiftekanaal pas vanaf 1 maart 2020 open, maar wij kunnen nu al voor je aan de slag.

Digitaal?: graag!

VWG gaat vanaf dit jaar voor digitaal. Veel instanties sturen de informatie al digitaal of bieden de mogelijkheid om de informatie te downloaden. Stuur ons deze informatie digitaal door. Wij nemen de stukken dan op in ons digitale dossier.

Als je de informatie voor jouw aangifte graag op papier aanlevert, is dat voor ons uiteraard geen probleem.

Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA)

Wij nemen de gegevens van de Vooraf Ingevulde Aangifte (de VIA) als uitgangspunt. Om die gegevens bij de Belastingdienst te downloaden, moet je ons machtigen. Dat moet elk jaar opnieuw.

Je ontvangt daarvoor binnenkort een brief van de Belastingdienst. Lever die brief bij ons in. Wij scannen de in de brief vermelde QR-code en vervolgens kunnen wij de VIA-gegevens digitaal ophalen bij de Belastingdienst. LET OP: de VIA-machtigingsbrief heeft een beperkte houdbaarheid.

Check

Hoewel de VIA-gegevens behoorlijk accuraat zijn, blijft het zinvol om ze zorgvuldig te checken. Daarvoor ontvangen we van jou graag alle jaaropgaven en jaaroverzichten. Uiteraard is het lijstje met de voor het samenstellen van aangiften inkomstenbelasting benodigde gegevens weer beschikbaar.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Andere artikelen

Afbetaling coronaschulden

Met ingang van oktober 2022 moeten ondernemers hun coronaschulden aflossen aan de Belastingdienst. We zetten de regels die daarbij gelden voor je...

Restwaarde leasefiets

De Staatssecretaris van Financiën heeft in een besluit een goedkeuring gegeven voor de bepaling van de restwaarde van een “leasefiets”.