VWG Actueel

21-05-2019

Nieuwe bewijsregels intracommunautaire leveringen

In een poging om de omvangrijke BTW-fraude rond de toepassing van het 0%-tarief te beteugelen, vaardigt de Europese Unie nieuwe bewijsregels uit. Deze nieuwe regels gaan in op 1 januari 2020.

lees meer
20-05-2019

Keuzebudget werkt door naar andere regelingen

Werkgevers bieden hun werknemers tegenwoordig de gelegenheid om naar het cafetaria te gaan. Soms is dat om een maaltijd te nuttigen. Maar in...

lees meer
17-05-2019

Ook schulden moet je bewijzen

Onlangs besliste de Hoge Raad dat je de aftrek van (hypotheek)rente voor je eigen woning elk jaar moet kunnen bewijzen. Hetzelfde geldt in beginsel voor je schulden in box 3.

lees meer
15-05-2019

Boxhoppen met winst uit onderneming

Dat box 3 al lang niet meer de pretbox is, weet je inmiddels wel. De oplossing is om je vermogen in box 3 onder te brengen in een andere box: boxhoppen. Vaak wordt naar box 2 gehopt, door het vermogen onder te brengen in een BV. Maar als je een eenmanszaak hebt, kun je vermogen onderbrengen in je onderneming (box 1).

lees meer
10-05-2019

De AVG in stelling gebracht

De AVG, dat staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming, heeft de laatste maanden veel aandacht gekregen. In een procedure bij Rechtbank Den Haag probeert een belastingplichtige handig gebruik te maken van de AVG.

lees meer